Eidsiva og Glommen Mjøsen Skog blir etter transaksjonen eier av biokullanlegget til Oplandske Bioenergi på Rudshøgda.
Anlegget er landets første kommersielle produksjonsanlegg for biokull og ble startet høsten 2021. Anlegget produserer 400 tonn biokull årlig.
Forsprang
– Med anlegget på Rudshøgda har vi et forsprang på andre aktører, og dette må vi utnytte. Det er mange som nå ser potensialet i biokull og ønsker å satse, og da må vi tørre å bruke frontposisjonen vår til å sette Innlandet skikkelig på kartet sier Marit Storvik i Eidsiva Bioenergi.I tillegg til biokullanlegget kjøper Eidsiva Bioenergi fem av fjernvarmeanleggene til Oplandske, på Eidsvoll, Løten og Rudshøgda. Solør Bioenergi overtar selskapets 18 øvrige fjernvarmeanlegg.
– Denne løsningen betyr at aksjonærene får betalt for at de i 2007 satset friskt på bioenergi. Løsningen betyr også at leveransene av termisk energi som er bygget opp vil bli driftet videre og videreutviklet av to av de store bioenergiaktørene i Norge, sier Einar Stuve, daglig leder i Oplandske Bioenergi.
Vesentlig bidrag
Glommen Mjøsen Skog er opptatt av bærekraftig bruk av skogressursene og å bringe løsninger for det grønne skiftet fra skog og tre.Selskapet gikk inn i Oplandske Bioenergi ved oppstart og ser oppkjøpet som en god løsning for både kunder, ansatte og eierne.– Vi ser potensiale i biokull, og ser fram til å være med på å bidra videre i denne satsningen sammen med at annet stort og viktig selskap i Innlandet. Forhåpentlig kan biokull gi et vesentlig bidrag i klimaarbeidet, sier administrerende direktør Gudmund Nordtun.