Få med deg vårt arrangement fra Arendalsuka!


Norsk Fjernvarme på Arendalsuka:

Hvordan kan lokal overskuddsenergi avlaste kraftnettet?

Vi gikk live  fra #fornybarbåten under Arendalsuka 2023 - og opptaket kan du se i vinduet over her 

Om arrangementet

Energikommisjonen og regjeringen viser til hvordan fjernvarme og overskuddsenergi vil spille en viktig rolle for å frigjøre kapasitet i kraftnettet - og det er mye å ta av: Norge bruker årlig over 50 TWh strøm på å holde bygninger varme, samtidig som det finnes store mengder overskuddsenergi som kunne blitt brukt i steden.

Vi spør: Hvordan skal Norge få fortgang i å avlaste kraftnettet og hvem har ansvaret for at bygninger skal kunne ta i bruk overkuddsenergi til oppvarming?

På møtet får du presentert

  • et samarbeidsprosjekt mellom Eviny og Coast Center Base på Øygarden, hvor overskuddsvarme fra fjorden skal rydde plass til nødvendig elektrifisering i et overbelastet kraftnett.
     
  • en ny studie fra SINTEF Energi som viser hvor stort effekten er for kraftnettet ved sterkere satsing på vannbåren varme i nye og totalrenoverte bygninger fram til 2030.

Og det blir politisk debatt om hva som skal til for å få brukt mer overskuddsenergi til oppvarming - med blant andre statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) i Olje- og energidepartementet.

Snurr film!
Ordinære medlemmer
Map