NYHETER
Bruk av klimakvoter som virkemiddel vil ikke redusere utslippene av CO2 fra avfallsforbrenning. Dette synspunktet har Avfall Norge spilt inn til norske miljøvernmyndigheter.
Fornybar energi kan bli Norges nye olje, sa Venstre-nestleder Terje Breivik på partiets energikonferanse i går. - Men det krever politisk vilje og langsiktig planlegging. Sammen med danske Radikale Venstre samlet Venstre deltakere fra hele Europa til en energikonferanse i Oslo.
Utslippene av CO2 har ikke fullt så stor effekt på klimaet som man hittil har trodd, ifølge en ny studie gjort av norske forskere. Dette kan gi oss mer tid til å kutte utslippene, og litt større sjanse for å begrense oppvarmingen til to grader — noe som er målet for verdenssamfunnet. En oppvarming på over to grader betraktes som svært farlig av mange klimaforskere, skriver Aftenposten.
På tredje året publiserer Enova sin varmerapport, denne gangen på web. Under fanen "Innsikt" kan du lese om Enovas varmeresultat for 2011 og bli inspirert gjennom gode eksempel på alternative fornybare varmeløsninger. last ned rapporten
Høyre og Frp ønsker å oppheve hjemfallsretten og delprivatisere Statkraft. Dermed kan vannkraften bli solgt ut dersom de to partiene kommer i regjeringsmakt i 2013, skriver Klassekampen.
For å møte fremtidens utfordringer har NVE i 2012 hatt en prosess for å gjennomgå og justere organisasjonen. Prosessen har vært initiert og drevet av NVE.
Siemens regner med at signalbygget The Crystal i London blir det første bygget i verden som får toppscore både på sertifiseringene til BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) og LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Da blir det verdens mest bærekraftige moderne bygning, skriver Elmagasinet.no.
Årets mottaker av den danske Fjernvarmeprisen, teknisk konsulent Bjarne Dalgaard i Bygningsstyrelsen, har sikret energibesparelser på mer enn 20 prosent i noen av Danmarks eldste bygg, som Amalienborg og Christiansborg. Resultater, som taler for seg selv, viser at det er mulig å gjøre en energimessig forskjell i selv virkelig gamle, fredede bygg.
I en paneldebatt om fjernvarmens plass i fremtidige bygg, på Fjernvarmedagene onsdag, uttalte Nikolai Astrup H og Lars Egeland( Sv) i energi- og miljøkomiteen at fjernvarmen også i fremtiden vil ha en sentral plass og at tilknytningsplikten ikke bør avvikles. last ned presentasjonene på Fjernvarmedagene her
Forus Energigjenvinning – linje 2 står nå driftsklar. – Jeg er stolt over å få åpne det nye anlegget. Forus Energigjenvinning er et viktig tiltak fordi det betyr en miljømessig god sluttbehandling av restavfall og gir mulighet for energieffektiv, lokal og fleksibel energiløsning. Dette er et miljøprosjekt for framtiden, sa nestleder i energi- og miljøkomiteen Eirin Sund, som sto for den offisielle åpningen av anlegget.
KALENDER