NYHETER
Motorjournalister fra hele Europa strømmer denne uka til Akershus Energi Varmes fjernvarmeanlegg utenfor Lillestrøm – for lanseringen av Hyundais to nye utslippsfrie bilmodeller.
Mens andre tar ferie, planlegger Sunndal Energi for vinteren. Nå skal enda mer av spillvarmen fra Hydro Aluminium Sunndal utnyttes til oppvarming og tappevann for både store og små bygninger.
Regjeringen har nå vedtatt forskrift om forbud mot bruk av mineralolje til oppvarming av bygninger fra 2020. Forbudet vil bidra til å redusere klimagassutslippene og erstatte fossil oljefyring med fornybar oppvarming.  
Varmen i de danske radiatorene vil i langt større grad  komme fra el i fremtiden, bla fra store havvindmøller. Det er visjonen til en rekke danske politikere og industrien. 
Fire av de fem damlagrene for solvarme i Danmark sliter med lekkasjer og våt isolering, som medfører at både varmen og økonomien siver ut av dem. Det  skriver Ingeniøren.dk.
Vardar Varme har i flere år sørget for å varme befolkningen på Hønefoss, basert på skogsflis. Nå ønsker selskapet også å tilby innbyggerne i sentrum miljøvennlig fjernkjøling.
AP Møller Holding er klar til å investere et tosifret milliardbeløp i utvikling av geotermi. Det er en ny satsning fra selskapet, som blir godt mottatt av Dansk Fjernvarme.
Etter 30 år med svært aktiv utvikling av fjernvarme og vannbårne løsninger, takker Knut Arve Tafjord av som markedsansvarlig i Tafjord Kraftvarme. I mai ble han utnevnt til æresmedlem i Norsk Fjernvarme.
Over 190 deltakere fra et bredt utvalg av bedrifter og organisasjoner fikk med seg lanseringen av Norges første veileder for fossilfrie og utslippsfrie byggeplasser før helgen. Opptak av innleggene er nå gjort tilgjengelig også for dem som gjerne skulle vært der.
Per-Arne Horne ble fredag tilsatt av Kongen i statsråd som ny direktør for Direktoratet for byggkvalitet (DiBK). Stillingen er for en åremålsperiode på seks år og Horne starter 1. oktober.
KALENDER