Tine hedret for innovativ og miljøvennlig varmepumpeteknologi
21. mars 2019
Under Varmepumpekonferansen tidligere denne uken vant Tine prisen for større varmepumpeanlegg 2018. Meierikjeden fikk prisen for bla å ha tatt i bruk miljøvennlig og innovativ varmepumpeteknologi bla i Ålesund og Bergen.
– Tine har i flere prosjekter tatt i bruk ny og banebrytende teknologi med varmepumper til oppvarming og kjøling, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i en melding.
Han mener vi må forvente økt fokus på CO2-utslipp i industri i tiden fremover.

—Derfor er det viktig å løfte frem bedrifter som Tine, som viser hvordan fossil energibruk i industrielle prosesser kan erstattes med fornybare løsninger, poengterer han i meldingen.
 

– Det er veldig gøy å se at arbeidet vi gjør blir lagt merke til - det gir inspirasjon til å jobbe videre, sier Kim Andre Lovas, fagspesialist energi i Tine Produksjon. Tine har ambisjoner om å være best på bærekraft i norsk matbransje. Klimanøytralt holder ikke; også energibruken må ned. Da er varmepumper midt i blinken. Og vi er så heldige i Tine at vi har både kjøling og oppvarming, noe som gjør det spesielt gunstig for varmepumper, poengterer Lovas.  Kilde: VVSForum


-Varmepumpeprisen gir inspirasjon til å jobbe videre, sier energispesialist Ken Andre Lovas (til høyre) i Tine etter å ha mottatt prisen fra Norsk Varmepumpeforening ved Rolf Iver Mytting Hagemoen. Kilde: VVSForum
KALENDER