Utefotball for hønefossinger – også vinterstid
18. mars 2019

I ti år har fotball-lag i alle aldre spilt fotball ute på Hønefoss også vinterstid, takket være oppvarmet stadion basert miljøvennlig fjernvarme fra Vardar Varme. Hønefoss Ballklubb er fornøyd over at Vardar nylig har fornyet sponsoravtalen med klubben.

Da Aka Arena ble bygget, bestemte Ringerike Kommune som eier og drifter av gressmatten, at den skulle varmes opp med miljøvennlig fjernvarme. Både selve banen og bygningsmassen varmes opp på rent trevirke og skogsflis fra de skogene på Ringerike.

Det medfører  at Hønefoss Ballklubb (HBK) og andre klubber som benytter banen som treningsfelt, har supre treningsforhold gjennom hele året. For mens snø-haugene ligger nymåkte og meterhøye langs sidene rundt banen, holdes gressmatta «sommergrønn» gjennom hele vinteren.

Gudbrand Bergsund markedssjef i Vardar Varme inspiserte nylig  baneforholdene, ogf fikk samtidig muligheten til å overvære herrenes A-lagstrening. Begge deler fikk godkjent av Vardars fotballinteresserte representant.

—Det er hyggelig å kunne bidra til å holde hjulene i gang i klubben og på AKA Arena. Dette har en enorm betydning, ikke bare for dame- og herre A-lagene, men også for barne- og breddefotballen i hele distriktet. Det synes vi det er hyggelig å være med å bidra til, sier Bergsund i en melding på Hønefoss Ballklubbs nettsider.
 Gressmatten på Aka Arena på Hønefoss er i bruk året rundt takket være fjernvarme fra Vardar Varme.
KALENDER