Uniper vil samarbeide med storaksjonær Fortum
11. februar 2019

Lederen for det tyske energiselskapet Uniper Klaus Schäfer har lenge vært motstander av den nye storaksjonæren Fortum fra Finland. Nå er det klart at han slutter i august, og at Uniper raskt ønsker å forhandle med Fortum om fremtidig samarbeid.

—Den nåværende situasjonen kan ikke fortsette, for det er for mye som står på spill for begge selskaper, for våre ansatte og også for hele energibransjen, skriver Unipers styreleder Bernhard Reutersberg i en melding.


-Hensikten er å diskutere på hvilke felt og på hvilken måte et samarbeid vil være til fordel for begge selskaper, og på den måten kunne komme til enighet. For å lykkes blir det nedsatt en arbeidsgruppe med Fortum. Konkret om hvordan samarbeidet skal bli, er det for tidlig å forhandle om. Det er nå tid for å nærme seg hverandre. Det markerer en ny start i forholdet mellom Uniper og storaksjonæren Fortum, sa Reutersberg.

- Vi vet ennå ikke hva som kommer ut av det til slutt, men vi starter nå, sa den tyske styrelederen. (kilder: energinyheter.se og Handelsblatt.de)KALENDER