Elvestuen skal bidra til tydelig regelverk for Paris-avtalen
12. desember 2018
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og Singapores miljøvernminister Masagos Zulkifli har fått en viktig rolle i sluttforhandlingene om regelverket for Paris-avtalen.
 
Etter én uke med forhandlinger på embetsnivå, har ministere fra hele verden kommet til Katowice denne uken. Politikerne skal ta tak i de vanskelige sakene som trenger en løsning før klimamøtet etter planen avsluttes til helgen.
 
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og miljøminister MasagosZulkifli skal lede møtene som angår hvilken informasjon som skal følge nasjonale utslippsmål under Paris-avtalen, og hvilke utslippskutt som skal kunne telles med i de nasjonale utslippsmålene.
 
— Skal vi beholde verden slik vi kjenner den i dag, må klimagassutslippene reduseres raskt. Derfor er det så viktig at vi lykkes med forhandlingene her i Polen, sier Elvestuen som sammen med  Masagos Zulkifli fra Singapore startet diskusjonene med ulike grupperinger av land og enkeltland onsdag morgen.
 
— Forhandlingene i Katowice er på vei inn i sluttfasen. Vi trenger et robust regelverk for å ta Parisavtalen ett skritt videre. Norge vil gjøre alt vi kan for å bidra til det, sier Elvestuen i meldingen.


Klima- og miljøminister Ola Elvestuen sammen med det norske forhandlingsteamet i Katowice. - Forhandlingene i Katowice er på vei inn i sluttfasen. Vi trenger et ro-bust regelverk for å ta Parisavtalen ett skritt videre. Norge vil gjøre alt vi kan for å bidra til det, sier Elvestuen. Foto: Astrid Knutsen Hårstad
KALENDER