Ulstein Arena hedret med Statens pris for byggkvalitet
1. november 2018
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland overrakte onsdag Statens pris for byggkvalitet til Ulstein Arena under Byggkvalitetsdagen i Oslo.
- Anlegget er et resultat av planmessig arbeid med sentrumsutvikling i Ulsteinvik. Dette har blitt en attraktiv møteplass for byen. Her mener jeg at juryen har kommet fram til et forbildebildebygg som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt, sa  kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland under tildelingen av prisen på Vulkan Arena onsdag.

Ulstein Arena er et idretts- og kulturhus som rommer mange funksjoner. Her kan barn og voksne lese og låne bøker på biblioteket, ta seg en svømmetur i svømmehallen, spille fotball, basket eller håndball i idrettshallen, eller klatre i klatrehallen. Anlegget har også tilført byen nye møteplasser utendørs. Åpne vindusflater gjør at aktiviteter og interiør blir synlig utenfra. Dette gir liv til uterommene, og trygghet for barn og unge når det er mørkt ute.

Ulstein kommune er byggherre gjennom det heleide kommunale foretaket Ulstein Eigedomsselskap KF.
– For oss var det en seier i seg selv å bli nominert blant de tre. At vi nå har gått helt til topps er enormt stort, det kan ikke forklares med ord, sier daglig leder Rune Urke Ulstein iEigedomsselskap KF til byggeindustrien.no.
Han legger til at Ulstein Arena er en stor satsning for kommunen.

– Med våre 8500 innbyggere er Ulsteinvik en bygd som vil bli by, og dette er et kjempestort prosjekt for oss. Vi tror at Ulstein Arena vil kunne bli et ikonbygg, og at når man kommer til Ulsteinvik sentrum skal dette bygget bli vårt svar på Operahuset i Sydney, sier Urke.

Også lederen i Ulstein Fjernvarme var fornøyd:
—Dette er kjempestas for oss, sier daglig leder Øyvind Amdam i Ulstein Fjernvarme, som besørger miljøvennlig varme og kjøling til Ulstein Arena:

—Vi forsyner alle bassengene, boblebad, idrettshall, klatrehall, bibliotek og kontorer med fornybar energi, i tillegg til at vi leverer tappevann og kjøling. Dessuten vil vi sørge for at utearealet er snøfritt da vi har installert et snøsmelting-anlegg, sier han.   
Bygget har to relativt store varmepumper - hver på 350 kW med miljøvennlig kuldemedium med GWP-verdi på ca. 1. I tillegg har bygget en egen liten varmepumpe som utnytter gråvannet som kilde. Energisentralen vil etterhvert også levere til skoler og leiligheter i området, samt også til kirke og rådhus. Nylig ble Ulstein ungdomsskole koblet på, sier Øyvind Amdam til fjernvarme.no.

Om prisen
Statens pris for byggkvalitet er en videreføring av tidligere Statens byggeskikkpris. Prisen er en hederspris som skal løfte fram nye forbildebygg som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt.

Kandidatene til prisen skal ha fremragende byggkvaliteter og være resultat av gode og innovative byggeprosesser. Kvalitetene er knyttet til miljø, klima, tilgjengelighet og byggeskikk. Samlet skal kvalitetene bidra til gode og bærekraftige bygg for brukerne og samfunnet. For årets pris har Kommunal- og moderniseringsdepartementet også ønsket å legge vekt på god fortetting.
 
 
 


Ulstein Arena ble onsdag kåret til "Statens pris for byggkvalitet". Hedersprisen skal løfte fram nye forbildebygg som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt. Ulstein Fjernvarme står for varme- og kjøleforsyningen til bygget og bidrar til at utearealet er snøfritt.
KALENDER
22 - 24 mai