Saira Alladin Sweco Energuide AB - Årets kraftkvinne i Sverige
26. oktober 2018

I tøff konkurranse med 62 andre kvinner i energibransjen ble Saira Alladin regionsjef i Sweco kåret til Årets kraftkvinne i Sverige torsdag. Blant de nominerte var også lederen for Energiforetagen Sverige Pernilla Winnhed.

—Vi har enormt mange dyktige kraftkvinner – det viser ikke minst årets mer enn 60 nominerte til prisen.  Årets kraftkvinne Saira Alladin har som regionsjef i Sweco vist at det går an å lede viktige energiprosjekter og samtidig jobbe for likestilling på arbeidsplassen. Vi i juryen er overbevist om at hun vil tiltrekke flere kvinner til vår bransje, sier Ulla Sandborgh, juryens leder.

 — Jeg er utrolig stolt og takknemlig. Det er et bevis på at det arbeidet jeg har gjort både for mitt selskap og samfunnet blir verdsatt. Vi har alle et ansvar for å sørge for at alle føler seg inkludert, sier Saira Alladin.

Prisen Årets kraftkvinna er stiftet for å synliggjøre og løfte kompetente kvinner i energisektoren og  for å øke rekrutteringsbasen i bransjen. Prisen tildeles til en kvinne som på en kraftfull måte

–jobber innen energibransjen eller nærliggende bransje/organisasjon

–har synliggjort kvinner i- og utenfor egen organisasjon

–har vist mot, tatt ansvar for- og jobbet for en stor endring når det gjelder likestilling i sitt selskap/organisasjon  

– har tatt betydelige skritt for egen/andres karriereutvikling 


Juryen består av noen av Sveriges tyngste beslutningstakere innen energisektoren:  Ulla Sandborgh, Gd Svenska Kraftnät, Johan Svenningsson, Sverigesjef Uniper, Jenny Larsson, markedssjef ABB Power Grids Sverige, Olle Johansson, adm. direktør Power Circle, Emma Nehrenheim, bærekraftssjef Northvolt og Linus Zackrisson, Rekrutteringsspesialist Optimal Advice.

kilde: Sweco.seSaira Alladin sammen med energiminister Ibrahim Baylan og Pia Brantgärde Linder i ABB, som ble Årets Kraftkvinna i 2017. Kilde foto: Sweco.se
KALENDER
22 - 24 mai