Europas to mest talentfulle ingeniører fra norske rådgivingsmiljøer
12. september 2018

Stanislas Merlet (32), solenergirådgiver i Multiconsult, ble mandag kåret til Young Professional of the Year 2018 i EFCA sin anerkjente kåring. Dette er første gang i historien at en rådgiver fra et norsk selskap vinner denne prisen. Fredrik Skaug Fadnes (32) fra Norconsult tok sølvmedaljen.

Merlet vant kåringen mot 20 sterke kandidater fra hele Europa. Franskmannen jobber i Multiconsult, hvor han har vært sentral i oppbygningen av selskapets sterke solenergimiljø.

– Det er kjempekult å vinne, både for egen del og for solenergimarkedet. Prisen sier mye om hvilke dører Multiconsult har åpnet for meg. Det å trekke på fagressurser fra hele selskapet har utvidet mulighetene for å jobbe med det jeg synes er spennende, nemlig å bruke tradisjonell teknologi på nye måter i ulike markeder. På få år har vi blitt nummer én på solkraft i Skandinavia. Jeg og kollegene mine bruker mye tid på forskning og utvikling, så jeg håper anerkjennelsen bidrar til flere prosjekter både i Norge og i verden forøvrig, sier Merlet i en melding fra selskapet.

Stanislas har mastergrad i fornybar energi fra Korsika og Madrid. Han jobbet med utviklingsprosjekter innen solenergi i Montpellier, før hans nysgjerrighet for nye kulturer førte han til Norge. I dag jobber Stanislas på flere internasjonale prosjekter, og i fjor alene reiste han til ti ulike utviklingsland.

Fredrik Skaug Fadnes (32) fra Norconsult tok i tillegg sølvmedaljen. Han er fagspesialist innen varmepumper og energianlegg. Dermed har norske selskaper de to mest talentfulle ingeniørene i Europa.

– Allerede fra dag én i Norconsult har min leder gitt meg mange muligheter og involvert meg i spennende og utfordrende oppgaver. Jeg er takknemlig og glad for å ha nådd så langt i skarp konkurranse med dyktige rådgivere fra hele Europa. Dette er like mye en anerkjennelse av fantastiske kolleger i Norconsult, oppdragsgiveren Stavanger kommune som har vist stor tillit fra første stund, og entreprenører som har delt av sin kunnskap, sier Fredrik Skaug Fadnes, som spilte en avgjørende rolle i Norconsults Triangulum-prosjekt for Stavanger kommune, et prosjekt som allerede har vunnet to priser for sine innovative løsninger og høye kompleksitet.

Han oppnådde svært gode akademiske resultater da han tok sin M.Sc. Energy and Environmental Engineering ved NTNU, skriver Norconsult på sine nettsider.

Thomas Angeltveit også fra Norconsult, fikk ifølge nettsidene en hederlig omtale for sitt arbeid med BIM og samtidig prosjektering.KALENDER