Nytt dansk forbrenningsanlegg gagner miljøet og lommeboken
4. april 2018
Forbrenningsanlegget Amager Bakke i København er langt, langt mer miljøvennlig enn sin forgjenger. Ifølge målinger fra det siste halve året, reduserer det nye anlegget NOx -utslippene tilsvarende NOx - utslippene fra 50.000 biler.
Ifølge Energy-Supply blir det på det nye anleggets katalysator blandet ammoniakkvann i den NOx-holdige røykgassen. Det betyr at det kun blir sluppet ut én-tiendedel NOx, hvis man sammenligner med det gamle anlegget. Men det blir også stilt strenge krav til anlegget.
- Vår grenseverdi er halvparten av alle andres anlegg, og vi ligger på ca. 15 prosent av grenseverdien, sier Peter Blinksbjerg, som er kvalitetssjef hos Amager Ressourcecenter (ARC).
Og ikke nok med at det nye anlegget er bra for miljøet,  det viser seg faktisk også på bunnlinjen. For selv om det koster penger å drive katalysatoren, så er det hver måned et femsifret beløp å spare på grunn av NOx-avgiften.

I september ble Amager Bakke, som også er utstyrt med skibakker, tildelt en Award of Merit, på dansk kjent som Den Europæiske Stålpris.


Forbrenningsanlegget Amager Bakke i København Illustrasjon: volund.dk
KALENDER
22 - 24 mai