Kuldeteknikk-eksperter forener krefter for ambiøs vekst
13. mars 2018
Selskapet Kuldeteknisk kjøper 70 prosent av aksjene i KjøleserviceHelgeland. Målet er å tredoble omsetningen i løpet av de neste tre til fem årene.
Det bekrefter Martin Schjølberg, administrerende direktør i Kuldeteknisk, overfor Nord24.no.
 
Kuldeteknisk er en av landets største entreprenører innen kuldeteknikk, og har planer om betydelig vekst i årene som kommer. Det er bare måned siden Kuldeteknisk gikk sammen med Kelvin Teknikk om å etablere Kuldeteknisk Vest i Bergen.
 
Kjøleservice Helgeland ble etablert i begynnelsen av 2004, har 16 ansatte, og tilbyr produkter, service- og vedlikehold, prosjektering innen kjøl/frys, vannbåren varme, varmepumper og aircondition.
Selskapet dekker hele Helgeland med hovedkontor i Mosjøen, og med avdelinger i Mo i Rana, Sandnessjøen og Brønnøysund.
 
Dagens eiere beholder 30 prosent eierskap, ifølge Schjølberg.
Helgeland er et av de viktigste områdene for fiskeoppdrett i Norge og i verden. Her produseres det årlig store mengder laks og ørret, og regionen er et tyngdepunkt i Nord-Norge innen prosess- og verkstedindustri, kraftproduksjon, havbruk og olje- og gassaktivitet.
 
Anders Høifødt partner i det aktive eierfondet Nord Kapitalforvaltning som er hovedaksjonær i Kuldeteknisk er klar på at nærhet til ressursene gir et konkurransefortrinn når selskapet skal ekspandere ut av landsdelen og landet. —Vi er derfor veldig tilfreds med å få en kompetent organisasjon som Kjøleservice Helgeland med på laget, sier han i en pressemelding.
 
- Vi skal tredoble omsetningen i løpet av de neste tre til fem årene, ikke minst gjennom fortsatt investering i forskning og utvikling. Vi skal også komme tettere på eksisterende og nye kunder geografisk, faglig og med høy servicedekning. Satsingen på Helgeland og Vestlandet er en del av denne strategien, sier Anders Høifødt.
 
KALENDER
22 - 24 mai