Danskene får energibørs for biomasse
22. desember 2017
I løpet av 2018 vil det være mulig for de danske el- og varmeselskapene å handle miljøvennlig biomasse på energibørsen BiomassPool. Biomasse-børsen kommer til å fungere på samme måte som el og gass handles på energibørser rundt om i Europa.
- En organisert markedsplass med standardiserte vilkår og produkter vil gjøre det enklere for aktørene å gjennomføre handler på ulike kontraktsperioder og produkter, og i siste ledd oppnå den riktige markedsprisen på flis, skriver initiativtakeren Kenneth Lykkedal i en melding, ifølge Energy Supply.

På energibørsen pris-settes både selve produktet flis samt transportomkostningen. Det betyr at den prisen kjøper og selger ender opp med i en kontrakt, er en samlet pris for flis levert til det enkelte selskap.
Energibørsen vil gjøre det enklere for det enkelte selskapet å leve opp til den bransjeavtalen som Dansk Fjernvarme og Dansk Energi har inngått om miljøvennlig biomasse.

- Det skal være enkelt for selskapene å sikre at de lever opp til bransjens krav om bæredyktighet,  heter det i meldingen.
 


KALENDER