Tysk energiselskap investerer i kraftvarmeverk i Skottland
12. desember 2017
Tysklands eneste børsnoterte kommunale energiselskap MVV lar seg ikke skremme av Brexit. Konsernet har kjøpt et eksisterende avfallsforbrenningsanlegg i skotske Dundee og bygger like ved et topp moderne og høyeffektivt nytt varmekraftverk.  Anlegget som vil koste 135 millioner euro skal levere prosessdamp til Michelins dekkfabrikk fra 2020.
 
MVV Energie driver allerede to kraftvarmeverk i Skottland og har nylig startet på et nytt.
—Med tiårs erfaring og vår solide kompetanse har vi de siste årene utviklet gjenvinning av termisk avfall til et godt eksempel på bærekraft og lokalt-  og regionalt miljøvern, understrekte MVVs administrerende direktør Georg Müller i en melding.
 
—Vi har naturligvis engasjert oss veldig i mulige konsekvenser av et Brexit ,og vi beklager sterkt beslutningen, sa Müller: Vårt partnerskap i Storbritannia er basert på et langsiktig og pålitelig samarbeid, sier direktøren til Handelsblatt.de.

MVV Energie investerer 135 millioner euro. Det nye kraftverket vil bli satt i drift i 2020 og vil da kunne brenne 110 000 tonn avfall. Anlegget vil ha en kapasitet på 10 megawatt strøm og ti megawatt varme. Varmen vil bli levert som prosessdamp for produksjon av dekk i Michelins fabrikk i nabolaget.   
KALENDER