Trysil Fjernvarme og Moelven Trysil sikres for vårflommer
2. november 2017
Etter at Trysil Fjernvarme og Moelven Trysil i flere år har blitt rammet av vårflom, er arbeidet med å flomsikre industriområdet nå i gang. Det skjer etter at kommunen og de to bedriftene i sommer ble enige om å bygge en flomvoll på nord- og østsiden av industritomtene. NVE vil bidra med inntil 14 millioner av de 35 millionene tiltakene vil koste. 
 
 
De to bedriftene kan dermed endelig føle seg beskyttet mot flomvannet, som siden 1995 har påført dem skader for 33 millioner kroner.
 
— Det er flott å se at vi endelig er i gang. Dette har vi jobbet for helt siden 2010, sier Runar Pettersen til Østlendingen. Han presiserer at  det ikke bare er viktig for å unngå skader, men også i forhold til sikkerhet og for å skape trygghet på arbeidsplassen. —Vi ønsker alltid å ta vare på våre ansatte på best mulig måte, sier Pettersen. 

Erik Lund, daglig leder i Trysil Fjernvarme er også veldig glad for flomvollen, som  vil styrke sikkerheten i de ansattes arbeidshverdag. 
— Det er slike ting som ikke kan måles i penger. Frykt for at liv kan gå tapt i en flomrelatert arbeidsulykke har holdt meg våken gjennom flere netter de siste årene. Å miste en mann i ei arbeidsulykke vil være et mareritt, sier han til avisen.
KALENDER
22 - 24 mai