USAs energiminister vil styrke «pålitelig» kullkraft
1. oktober 2017

Kull- og kjernekraft er så pålitelige energikilder at de må få bedre inntjening. Det mener USAs energiminister Rick Perry, som krever at energimyndigheten FERC innen to måneder endrer prissettingen på elmarkedet, til fordel for eldre kraftverk.

"Amerikas storhet hviler på et pålitelig motstandskraftig elnett som drives av en miks av alle alternativer», heter det i et brev fra Rick Perry til FERC (Federal Energy Regulatory Commission).

Miljøtilhengere er skeptiske til Perrys resonnement, som kommer etter omfattende strømavbrudd i forbindelse med orkanene Harvey og Irma.  

«Dette vil kunne forlenge levetiden på et antall 50-års gamle kull- og kjernekraftverk, på bekostning av nyere renere el-kilder, som vind og sol», kommenterer Rob Gramlich, rådgiver som tidligere har jobbet med vindenergi.

FERC er ikke pålagt å følge Perrys forespørsel. Men to av tre kommisjonærer i saken er utnevnt av president Donald Trump, noe som øker sannsynligheten for at energiminister Rick Perry blir hørt. (kilde: energinyheter.se)

KALENDER