Mener fjernvarme frelser oss fra strømfella
15. mai 2017
At de som produserer panelovner og legger strømkablene frem til ovnene ikke ønsker konkurranse, trenger man ikke å være rørlegger for å forstå, skriver Rørentreprenørene Norge.
Administrerende direktør Tor Backe og fagsjef Energi og Miljø Eli Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge reagerer sterkt på et innlegg i Dagens Næringsliv 10. mai hvor Tore Strandskog i NELFO og Per Jaegtnes i Elektroforeningen advarer det norske folk mot fjernvarmeutbygging i Norge. 
 
- Når rådene elektrobransjen gir norske politikere innebærer at nettselskapene binder opp unødvendig mye elektrisk effekt til oppvarming av bygg, må vi i god rørleggerånd «stake opp» slik at informasjonen om dette flyter bedre, skriver de to i et innlegg på bygg.no.

Rørentreprenørene fastslår at politikere fortsatt må kunne kreve at bygg knyttes til fjernvarme og at det er en dårlig idé å innføre en avgift på avfallsforbrenning.

De reagerer også sterkt på NELFO og Elektroforeningens "svartmaling" av Enovas arbeid.

- Elektrobransjen fremstiller Enova nærmest som en fiende av staten. Enova er et politisk og kommersiell uavhengig statsforetak som gir råd basert på fakta og kunnskap. Når Enova fremmer bruk av fornybar varme i bygg, ligger det faglig tyngde bak vurderingene. Vi kan stole på Enova fordi de ikke har noe fordel av å selge inn vannbåren varme kontra andre løsninger. Vi i Rørentreprenørene Norge mener at Norge trenger Enova som en uavhengig stemme, som kan stå som motpart til kommersielle aktører, skriver Backe og Heyerdahl Eide.

De to er samtidig enig i at Norge har alle muligheter til å bli verdens første helelektriske samfunn. 

- Vi ser med fordel at tunge og lite miljøvennlige sektorer som transport, industri og sjøfart elektrifiseres. Men skal vi få til det kan vi ikke sløse bort strømmen, skriver det to før de avslutter med en oppfordrning:

- La oss bygge smartere ved å la strøm og vann gå hand i hand!

Lese hele innlegget i Byggeindustrien her.
 
KALENDER