Danske fjernvarmeselskaper konsoliderer
14. februar 2017
Fra 2010 har 110 fjernvarmeselskaper fusjonert. I samme periode har antall fjernvarmekunder økt med 110 000 og den gjennomsnittlige fjernvarmeprisen er redusert med 18 prosent. Ifølge Dansk Fjernvarme forventer man at samarbeid, fusjoner og konsolidering i fjernvarmen vil fortsette de kommende årene.
- Det er mange fjernvarmeselskaper som har undersøkt muligheten og konstatert at det er en større verdi i et formalisert samarbeid enn å gjennomføre en ren fusjon. Likevel forventer jeg at vi i de kommende årene vil se en rekke fjernvarmeselskaper slå seg sammen, og også sammen med vannforsyningen, sier Kim Behnke, visedirektør i Dansk Fjernvarme i en melding, og fortsetter:

- Det er ofte store effektiviseringsgevinster ved å samarbeid eller slå sammen aktiviteter innen innkjøp, administrasjon, vaktordninger, service, drift og vedlikehold, sier han og legger til at myten om at danske fjernvarmeselskaper er ineffektive kan avvises som grunnløse.

Regjeringen skal derfor være påpasselig med å drive en effektiviseringsdagsorden på et foreldet og feilaktig grunnlag. Sentrale krav og lover kan ødelegge mye i områder hvor fusjoner ikke er svaret, men hvor fjernvarmeselskapet skal forbli forbruker-eide samlingspunkt i de mindre byene, advarer han.
KALENDER