Nytt milliardtap for Vattenfall
7. februar 2017
Konsernsjefen i Vattenfall Magnus Hall beskriver Vattenfalls resultat for 2016 som to sider av samme mynt. På den ene siden vises resultatet på et mangemilliard tap, nå for fjerde gang og vel seks milliarder mer enn i fjor. På den andre siden en stor del som skyldes salget av brunkullsvirksomheten og en effekt av de lave prisene, skriver nyhetsbyrået TT (energinyheter.se)
 
Ser vi på den underliggende virksomheten så øker vi faktisk fortjenesten i 2016 sammenlignet med 2015. Vårt mål er naturligvis å ha et og samme resultat og slippe ned- og avskrivninger, sier han til TT i forbindelse med at resultatet ble presentert ved hovedkontoret Solna.

- De historisk lave elprisene har vært bra for kundene, men mye verre for Vattenfall som får mindre betalt, sier Hall, og mener at prisene vil holde seg lave også fremover:  -Vi forventer oss ikke noen radikale forandringer den kommende femårsperioden, sier han.  

For Vattenfall er det imidlertid viktigere hva som vil skje når den internasjonale domstolen ICSID skal avgjøre om Vattenfall får godkjent kravet fra den tyske staten på 4,7 milliarder euro, som kompensasjon for beslutningen av å fase ut kjernekraft i Tyskland, som rammet Vattenfall kraftig. 

- Jeg tror at vi ved å fortsette vår sterke vekst innen fornybar energi, forbedre våre kunders erfaringer, utvikle desentrale el- og varmeløsninger, styrke vår digitaliseringsekspertise, redusere våre klimautslipp, og sørge for å bli mer kostnadseffektive når det gjelder våre hovedsatsingsområder, så vil vi skape  spennende fremtidsmuligheter, sier han i en pressemelding fra konsernet.


Vattenfalls hovedkontor i Berlin Foto: Vattenfall
KALENDER