Renoverte bygg skal varmes med fjernvarme på Majorstua
5. januar 2017
NCC signerte onsdag et omfattende rehabiliteringsprosjekt på Majorstua i Oslo. Kontrakten til en verdi av 230 millioner kroner ble signert med Fram Eiendom onsdag ettermiddag. Samtlige bygg vil bli tilkoblet fjernvarme.
Arbeidene starter opp første kvartal 2017 og forventes ferdigstilt første kvartal 2019.
Kontrakten omfatter rehabilitering og ombygging av Valkyriegaten 1-3, Bogstadveien 45, Ole Vigs gate 22 med tilhørende stallbygningen og et gammelt bakeribygg i bakgård. I tillegg omfatter tiltaket bla oppføring av et nybygg i Ole Vigs gate 24.
Valkyrien-prosjektet sentralt på Majorstuen blir et viktig utstillingsvindu for NCCs løpende satsning innen rehabilitering, sier Are Strøm, leder for NCC Building i en pressemelding.
 
Total bygningsmasse ferdig bygg vil være på ca. 13 970 kvm BRA. Av dette vil cirka 6.945 kvm BRA bestå av næringsarealer og cirka 7.025 kvm BRA bestå av boligarealer. Alle bygg kombinerer næring med boliger, med unntak av bakeribygget i bakgården.
 
De ferdige byggene vil følge TEK 10-standard og vil nå energiklasse B ved at byggene blant annet tilknyttes fjernvarme.
 
Alle tekniske anlegg i eksisterende bygg, inklusive eksisterende trafo, skiftes ut. Bygningene er på Byantikvarens Gule Liste som innebærer at NCC vil følge en rekke antikvariske krav fastsatt i reguleringsbestemmelsene og rammetillatelsen.
KALENDER