Ola Børke ny leder for Eidsiva Bioenergi
21. desember 2015
Ola Børke blir ny leder av Eidsiva Bioenergi fra 4. januar. Han overtar stillingen etter John Marius Lynne som fra samme dato skal lede Eidsiva Nett. Ola Børke er i dag leder av Forretningsutvikling og miljø i Eidsiva Vannkraft. Han har siden 2010 vært daglig leder av Austri Vind, og hatt ansvaret for utvikling av vindkraftprosjektene som Eidsiva har vært involvert i.
Eidsiva Bioenergi blir fra nyttår organisert under virksomhetsområdet Eidsiva Produksjon, som ledes av Oddleiv Sæle.  Selskapet vil omfatte virksomhet knyttet til bioenergi/fjernvarme, vann- og vindkraft. Eierskapet til de aktuelle anleggene i Eidsiva Bioenergi skal fortsatt ligge i Eidsiva Produksjon. Det samme gjelder eierskapet i de ulike deleide selskapene som Eidsiva Bioenergi er involvert i.

- Ola har både en utdannelse og erfaring som gjør han meget godt skikket til å lede Eidsiva Bioenergi videre, sier Oddleiv Sæle i en kommentar.

I tillegg til sin arbeidserfaring har Ola Børke en mastergrad fra Norges Miljø- og biovitenskaplige universitet (Ås). Selv gleder han seg til oppgaven:
- Jeg ser veldig fram til å utvikle selskapet videre sammen med alle de kompetente medarbeiderne i Eidsiva Bioenergi, sier Børke i en melding på intranettet til Eidsiva Energi. Han vil inntil videre lede arbeidet med vindkraftprosjektene i Eidsiva og senere bidra med sin kompetanse fram til beslutningsprosessen om bygging av Raskiftet vindkraftpark er avklart.

Og John Marius Lynne er fornøyd med valget av sin etterfølger: - Ola er et veldig godt valg. Jeg er sikker på at han har de rette egenskapene for å trekke bioenergi videre, sier han i meldingen på intranettet.
Ola Børke blir ny leder av Eidsiva Bioenergi fra 4. januar. Han overtar stillingen etter John Marius Lynne som fra samme dato skal lede Eidsiva Nett. foto: Eidsiva Energi
KALENDER