Ny leder i BE Varme godt i gang
21. desember 2015
Etter 17 år i Statoil, med varierende arbeidsoppgaver innen prosjektstyring og prosjektledelse, ønsket bodøværingen Helge Egil Wågø Albertsen å flytte hjem ved en passende anledning. Han var derfor glad for å kunne overta direktørstillingen til Monica Andreassen i BE Varme i november. -I lys av utviklingen i olje –og gass bransjen, tror jeg ikke dette kunne vært bedre «timet», sier han til fjernvarme.no..
 
 
 
- Hovedårsaken til at jeg søkte denne stillingen var at den virket svært tiltalende og interessant, samt at den hadde god match i forhold til min kompetanse –og erfaringsprofil, sier den nye direktøren, som er utdannet sivilingeniør innen bygg og anlegg og som har tilleggsutdannelse innen økonomi.
 
Og så langt har jobben svart til forventningene: - I løpet av mine fire-fem uker i ny jobb, har jeg allerede rukket å få et veldig godt inntrykk av bransjen, og da spesielt Bodø Energi, legger han til.
 
I god skole
Albertsen er glad for å ha fått en overlapping med tidligere direktør Monica Andreassen, som nå er direktør i BE Energimontasje, et selskap som i likhet med BE Varme er 100 prosent eid av Bodø Energi. Og han synes Keiseren Varmesentral, basert på returflis, er et spennende prosjekt som han gleder seg å følge videre.
 
Hva er status for prosjektet?
-Biokjelen ble startet den 9. november og er for tiden i prøvedrifts-modus, som innebærer at våre operatører drifter anlegget under oppsyn av kontraktøren Weiss. Prøveperioden varer frem til 7. mars, da det er planlagt overtagelse. Dermed kan bodøværinger nyte godt av fornybar varme basert på returflis allerede denne vinteren - 20 måneder etter at konsernet fattet beslutning om å etablere varmesentralen.

Både varmesentralen og fjernvarmenettet, er i henhold til budsjett og prognoser for kost -og planfremdrift. Og gledelig er det også at selve utbygningen, til nå er utført med svært gode resultater innen Helse, Miljø og Sikkerhet, sier Albertsen til fjernvarme.no.
 
 
 


Bodøværingen Helge Albertsen har overtatt stillingen som direktør for BE Varme etter Monica Andreassen, som fra årskiftet er direktør for søsterbedriften BE Montasje. Foto: Geir Tore Wold Bodø Energi
KALENDER
22 - 24 mai