Konserndirektør i Statkraft skal lede Eidsiva Energi
20. mars 2015
Konsernstyret i Eidsiva Energi har ansatt Øistein Andresen (54) som konsernsjef i Eidsiva Energi AS. Han tiltrer etter at Ola Mørkved Rinnan fratrer stillingen 15. august i år. Øistein Andresen har vært konserndirektør for internasjonal vannkraft i Statkraft siden 2010.

I perioden 2002 til 2010 var han administrerende direktør i SN Power (et selskap som er eid av Norfund og Statkraft for å utvikle vannkraft i Asia, Afrika og Sør- og Mellom-Amerika). Andresen er utdannet sivilingeniør elektro fra NTNU og har tidligere arbeidet i ABB, Statkraft Engineering og Akershus Energi. Han har også vært generalsekretær i Norges Skiforbund. Andresen bor på Rånåsfoss, er gift og har tre barn.

Ansettelsesutvalgets leder, konstituert styreleder Reidar Åsgård, er meget godt fornøyd med at Øistein Andresen har takket ja til stillingen.
- Han har bred toppledererfaring og er rett person til å føre Eidsivas strategier videre, sier Reidar Åsgård.

Øystein Løseth, tidligere konsernsjef i Sveriges største energiselskap Vattenfall, tiltrer som styreleder i Eidsiva 1. april. Han er glad for å få inn en faglig sterk og erfaren leder i Eidsiva.
- Det et tøffe tider i europeisk og norsk energibransje. Eidsiva er bedre rustet enn mange til å møte muligheter og utfordringer dette gir. Jeg ser fram til å tiltre styret, og til å arbeide aktivt for konsernets beste – først med Ola Mørkved Rinnan fram til 15. august, og deretter i en glidende overgang med Øistein Andresen, sier Løseth.


Konserndirektør Øistein Andresen i Statkraft er utnevnt til ny konsernsjef i Eidsiva Energi. Han tiltrer stillingen etter at Ola Mørkved Rinnan slutter i konsernet den 15. august i år. foto: Statkraft
KALENDER