Eiendomsselskap går for fjernvarme til vask og tørk
22. desember 2014
Eiendomsselskapet Gårdstensbostäder i Gøteborg bytter ut elektrisitet med fjernvarme til vaskemaskiner og tørketromler i sine utleieboliger.

I løpet av kort tid leverer Göteborg Energi hundre vaskemaskiner og tørketromler til vaskerom i bydelen Gårdsten. Hvitevarene drives av energi fra fjernvarme.


– Å bruke fjernvarme, som i stor grad tar vare på spillvarme, istedenfor elektrisitet gir store miljøgevinster, sier administrerende direktør Lotta Brändström ved Göteborg Energi i en pressemelding.


Å bruke fjernvarme til hvitevarer er en del av det store EU-prosjektet Celcius, et initiativ innen Smart Cities, som ledes av Göteborg Energi og Göteborgs Stad

– Det er både viktig og morsomt at Gårdstensbostäder kan gå i bresjen for ny, bærekraftig innovasjon. Vi har i lang tid satset på lokale miljøløsninger som skaper merverdi og engasjement hos våre beboere, sier Gårdstensbostäder-direktør Michael Pirosanto.
 En varmeveksler overfører fjernvarmen til hvitevarene. I tørketrommelen varmes luften med en varmevekslerpakke istedenfor elektrisitet. (Illustrasjon: Asko) 
KALENDER