Planlagt fjernvarmeutbygging på Jessheim kan bli skrinlagt
18. desember 2014
Onsdag fikk Pemco Energi nei til å sette opp en varmesentral på Gjestad på Jessheim i et møte i hovedutvalget for overordnet planlegging (HOP). Vedtaket er i tråd med rådmannens innstilling, som påpeker at en varmesentral ikke kan plasseres i et område som er regulert til tjenesteyting.  Flertallet var imidlertid positive til plassering av en sentral ved gamle Jessheim renseanlegg. Men ifølge Pemco Energi ligger denne tomten for langt unna varmebehovet i området.
- Jeg er skuffet. Vi har skissert en løsning til plassering av tre varmesentraler for å dekke varmebehov på tre ulike områder i Jessheim by, og når vi får nei til Gjestad har vi ingen løsning for å levere fornybar vare til det ene området. Det er små økonomiske marginer i prosjektet. I henhold til avtalen med Hafslund Varme har vi frist ut året for å imøtekomme diverse betingelsene for å overta Hafslund Varmes avtaler og virkomhet på Jessheim, sier forretningsutvikler Iren Aanonsen i Pemco Energi til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Tapte med knapp margin
-Dette er en gavepakke vi ikke ga Hafslund, og heller ikke skal gi Pemco, kommenterte Tom Staahle, Frp. -Det kan nok hende dette blir noe av likevel, sa Lars Egil Berg, Sp.

- Fjernvarme fremtidsrettet
-Fjernvarme er en framtidsrettet varmekilde, og fra 2020 er det slutt på all oljefyring og vi må ha på plass gode og bærekraftige løsninger, kommenterte Eva  Gullichsen (Ap), som ville åpne for midlertidig drift av sentralen på Gjestad i åtte til ti år. Men sammen med H tapte hun og Ap slaget med fem mot seks stemmer.
 
KALENDER