Rambøll kjøper Environ
17. desember 2014
Rambøll har kjøpt det amerikanske konsulentselskapet Environ.  Environ har i dag en omsetning på 1,7 milliarder dollar med mer enn 1 500 medarbeidere i 21 land. Avtalen plasserer Rambøll blant de ti ledende miljøkonsulentselskapene i verden, med 2 700 eksperter innen miljø, miljøpåvirkning på helse og vannforsyning på verdensbasis. Samlet får virksomheten nesten 12 500 ansatte i 35 land.
- Siden 2012 hardet vært en strategisk ambisjon å styrke vår portefølje innen miljøtjenester og ekspandere til nye, attraktive regioner, særlig Nord-Amerika. Kjøpet av Environ er en viktig milepæl på veien mot å oppfylle denne ambisjonen. Vi skaper en fantastisk plattform for fremtidig vekst og Rambøll tar et langt skritt på veien mot å bli en virkelig internasjonal rådgivervirksomhet, sier konsernsjef i Rambøll Group, Jens-Peter Saul i en pressemelding.

- Sammenslåingen med Rambøll gir oss en enda sterkere stilling i å fortsette å arbeide med svært utfordrende miljø- og helseproblemer, inkludert konsekvensene av global urbanisering, klimaendringer og ressursknapphet.  Samfunnet har aldri tidligere stått overfor så store miljø- og miljøpåvirkede helseutfordringer. Ved å forene krefter står Rambøll og Environ ideelt stilt til å hjelpe det globale samfunnet og våre kunder med å møte disse utfordringene, sier administrerende direktør i Environ, Stephen Washburn i meldingen.

Med Environ om bord, blir Rambølls tilstedeværelse særlig sterk i de nordiske landene, Nord-Amerika, Storbritannia, på kontinentet (inkludert Frankrike, Tyskland og Italia), og i Midtøsten og India. De har i tillegg en betydelig representasjon i Asia, Australia, Sør-Amerika og Afrika sør for Sahara.

Ved avtalens inngåelse er den kombinerte inntekten for Rambøll og Environ over 12 milliarder norske kroner (1,7 milliarder dollar), hvorav 34 prosent genereres utenfor Norden.
Målt etter omsetning, blir USA det fjerde største geografiske området etter Danmark, Norge og Sverige.
 
KALENDER