København kåret til Europas miljøhovedstad
19. desember 2013
EU-kommisjonen utnevnte onsdag København til Europas miljøhovedstad i 2014. Byen blir hele Europas miljøhovedstad i det nye året og overtar dermed tittelen fra franske Nantes, skriver Ritzau.  Kommisjonen begrunner utnevnelsen blant annet med at nesten alle husstander varmes med fjernvarme og at 90 prosent av bygningsavfall gjenbrukes, samt  at København har en ambisjon om å bli  CO2-nøytral i 2025.
- Europa har mye å lære av Københavns innsats for å forbedre miljøet og innbyggernes livskvalitet, sier EUs miljøkommissær, Janez Potocnik.
Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har onsdag mottatt prisen på vegne av Europas nye grønne hovedstad ved en seremoni i Brüssel, opplyser EU-Kommisjonen, som årlig deler ut prisen.

- Det er et stort skulderklapp til alle københavnere og til byens grønne virksomheter, som hver dag gjør, hva de kan for å gjøre København til en grønnere og mere bærekraftig  by, forteller overborgmester Frank Jensen.

EU- Kommisjonen  fremhever blant annet, at den danske hovedstaden har  mange grønne områder, at nesten alle husstander oppvarmes med fjernvarme, og at 90 prosent av alt bygningsavfall gjenbrukes. Videre fremheves det at mange københavnere sykler til skole og på jobb.


KALENDER