The Crystal - verdens mest bærekraftige bygning
30. oktober 2012

Siemens regner med at signalbygget The Crystal i London blir det første bygget i verden som får toppscore både på sertifiseringene til BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) og LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Da blir det verdens mest bærekraftige moderne bygning, skriver Elmagasinet.no.

Siemens regner med at The Crystal blir verdens mest bærekraftige moderne bygning. Foto: Siemens
Målsettingen til Siemens er å gjøre The Crystal til et kraftsenter for forskning, utvikling og bruk av klimavennlige og energieffektive løsninger for byutvikling. Her har Siemens sitt globale kompetansesenter som består av eksperter på urbanisme og ingeniører som skal lede arbeidet med å gjøre fremtidens byer bærekraftige. Bygningen er også åpenfor publikum.

- Dette blir et utviklingslaboratorium for fremtidens urbane løsninger og et drivhus for dyrkning av løsninger på klimautfordringene som følger av stadig økende urbanisering. Verdenssamfunnet er helt avhengig av å gjøre byene bærekraftige, sier adm. direktør Per Otto Dyb i Siemens i Norge.

The Crystal har en rekke høyteknologiske løsninger som skal sørge for at bygningen er så klimavennlig som mulig. Dette gjelder blant annet klimaregulering fra jordvarme, varmt vann fra jordvarme og solceller, solcellepaneler på to tredjedeler av taket, resirkulering av vann, oppsamling og rensing av regnvann og full uavhengighet fra fossilt brensel.

KALENDER