Christian Berg slutter som konsernsjef i Hafslund
22. desember 2011

Christian Berg har sagt opp sin stilling som konsernsjef i Hafslund ASA. -Jeg har vært i Hafslund i 14 år og har vært med på store prosesser og forskjellige endringer i konsernet. Nå synes jeg det er riktig for konsernet og meg selv å gå videre, sier Berg (42) i et intervju med DN.

Tidligere i desember solgte Hafslund resten av sin post i solenergiselskapet Rec, og flere stusset på timingen ettersom Rec-aksjen i desember har nådd sitt laveste prisnivå noengang.

Både Berg og styreleder Birger Magnus avviser blankt at uenighet om Rec-salget eller andre strategiske valg er bakgrunnen for at Berg nå tar hatten og går.«Et tap»

- Dette er ikke en ønsket løsning fra styret, vi er veldig fornøyde med jobben Christian har gjort, sier Magnus.

Ansatte DN har snakket med bruker ord som «overraskende» og «veldig uventet» om oppsigelsen. De sier Berg har vært en populær sjef, men at de skjønner at han ønsker seg enda større utforinger.

Nåværende visekonsernsjef og finansdirektør Finn Bjørn Ruyter tar midlertidig over som konsernsjef fra 6. januar når Berg formelt fratrer.

- Det kan være aktuelt å ansette noen internt, men vi går også ut eksternt. Vi håper å ha funnet ny konsernsjef innen to-tre måneder, sier Magnus.

Christian Berg har vært konsernsjef i Hafslund siden høsten 2006 og planlegger å finne seg ny jobb fort.

- Jeg skal ha juleferie, men håper å komme raskt i en ny stilling. Jeg har ikke planer om jordomseiling eller noen lang ferie. Jeg liker å jobbe, sier Berg, som ikke har noen klar formening om hvor han vil begynne.

- Jeg er ikke i samtaler med noen foreløpig, og jeg har ikke lagt noen planer for hva den neste jobben skal være.

Endrer ikke mye
Analytiker i DNB Markets, Håkon Levy, peker på at Hafslund har lagt om strategien og blitt et mye mer rendyrket energiselskap de siste årene. Dette var også begrunnelsen for nedsalget i Rec tidligere denne måneden. Hafslund har de siste årene blitt et mer fokusert selskap og rendyrket satsingen på kjernevirksomhet som fornybar energi, elnett og fjernvarme. Jeg mener det er en god og riktig strategi for Hafslund, sier Levy.

 KALENDER