Hardt fjell forsinket fjernvarmeutbygging i Oslo
21. desember 2011

– Infratek støtte på uventet mye hardt fjell under arbeidet med å etablere ny fjernvarme og 132 kV-anlegg i Frogner- og Ullern-området. Det medførte en forsinkelse på ca én måned. Nå går fjernvarmejobbingen i bydelen mot slutten, etter at 26 kundesentraler er montert, som vil gi fjernvarme til ca 550 boenheter. 

Siden april har entreprenørselskapet Infratek jobbet med å legge ny fjernvarme og strømkabler på Frogner og Ullern. – På Frogner støtte vi på svært hardt fjell, i mye større grad en forventet. Vi satte derfor i gang tiltak underveis, blant annet tok vi inn nye maskiner som er mer effektive slik at støyperiodene ble kortere, sier enhetssjef for fjernvarme i Infratek, Jan Thorstensen. Arbeidet ble ca én måned forsinket på grunn av det harde fjellet.

Takket beboerne for tålmodighet
Arbeidet går nå mot slutten, og Infratek benyttet sist fredag anledningen til å takke beboerne for tålmodigheten og gratulere dem med ny fjernvarme. Ferske boller og kaffe ble delt ute hele dagen.

– Med dette ønsket vi å benytte anledningen til å takke for beboernes tålmodighet underveis i byggearbeidet. Vi har jo fått noen innsigelser på støy og skjønner at det kan være frustrerende for beboerne i området når arbeidet pågår for fullt, men det er jo dessverre slik at det kan medføre noe støy når man jobber med å gi byen ny infrastruktur, sier Torstensen.SNART SLUTT! (T.v) Jan Torstensen, enhetsleder for Fjernvarme i Infratek, og prosjektleder Trond Petter Lunde, delte ut boller til Frogner-folk og kunne samtidig berolige med at det snart er slutt p
KALENDER