Stor oppmerksomhet rundt utslipp på byggeplasser
19. juni 2018
Over 190 deltakere fra et bredt utvalg av bedrifter og organisasjoner fikk med seg lanseringen av Norges første veileder for fossilfrie og utslippsfrie byggeplasser før helgen. Opptak av innleggene er nå gjort tilgjengelig også for dem som gjerne skulle vært der.
- Her er vi klokka åtte en fredag morge midt i juni, sola skinner og vi skal lansere en veileder for fossilfrie og utslippsfrie byggeplasser. Og her er det stinn brakke! Hvor kult er ikke det, utbrøt NHO-sjef Kristin Skogen Lund da hun åpnet lanseringsmøtet.

Veilederen, som kan lastes ned her, er utarbeidet av DNV GL for Energi Norge, Norsk Fjernvarme, Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA), Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO), Nelfo, Byggevareindustrien, Klimaetaten i Oslo kommune og ENOVA.

- Oppslutningen om møtet og engasjementet i saken fra aktørene på landets byggeplasser er overveldende. Det lover godt for at utslippene fra byggeriene kan kuttes helt om kort tid, sier kommunikasjonssjef Trygve Mellvang-Berg i Norsk Fjernvarme, som ledet møtet.

Mellvang-Berg viste i møtet til en annen DNV GL-rapport hvor det går fram at all fossilbruken på Oslos byggeplasser kan være historie allerede i 2025. Da fikk han kontakt svar fra Omsorgsbyggs tekniske koordinator Flemming Idsøe.

- Jeg tror det går fortere, sa Idsøe.

Skogen Lunds innlegg, selve lanseringen av rapporten, overrekkelsen til klimaminister Ola Elvestuen og kommentarene fra Idsøe, Randi Lekanger i Skanska og Stein Hov i NorBetong kan du se her:
Lansering av veilederen ved Erik Dugstad, DNV GL
Overrekkelse av veilederen til klimaminister Ola Elvestuen
Kommentarer fra teknisk koordinator Flemming Idsøe i Omsorgsbygg
Kommentarer fra Randi Lekanger i Skanska
Kommentarer fra transportsjef Stein Hov i NorBetong
Samtale mellom Idsøe, Lekanger, Hov og Mellvang-BergTrykk her for å laste ned selve veilederen, presentasjonene fra møtet og andre, relevante byggeplassrapporter!


Klimaminister Ola Elvestuen får overrakt den nye veilederen av kommunikasjonssjef Trygve Mellvang-Berg i Norsk Fjernvarme på lanseringsmøtet.
KALENDER