Oslofjord Varme får nye eiere
9. mars 2018
KLP og de to infrastrukturfondene Infranode og Mirova har inngått avtale om å kjøpe Oslofjord Varme AS fra det engelske selskapet iCON Infrastructure.
KLP vil eie 15 prosent av selskapet, mens det svenske infrastrukturfondet Infranode og det franske infrastrukturfondet Mirova vil ha en eierandel på 42,5 prosent hver, ifølge en NTB-melding.

- Investeringen bidrar til vår satsing på bærekraftige investeringer og ønsket om å finne attraktive investeringsmuligheter som preges av stabilitet og forutsigbarhet for våre pensjonskunder. Vi er fornøyd med å kunne gjøre en slik langsiktig investering sammen med to likesinnede partnere som Infranode og Mirova, sier KLPs direktør for strategisk aktiva-allokering, Harald Koch-Hagen i meldingen. 

Oslofjord Varme bygger, eier og drifter fjernvarmenett i to konsesjonsområder i Bærum, et på Fornebu/ Lysaker og et i Sandvika-området. Selskapet er også deleier i to andre fjernvarmeselskaper: Drammen Fjernvarme (50 prosent) og Fredrikstad Fjernvarme (35 prosent).
 
Selskapet, som har hovedkontor i Sandvika,  har produsert fjernvarme i Bærum siden 1989. Selskapet har en produksjonskapasitet på ca. 308 MWh og nettet for levering av varme og kjøling har en total lengde på 119 kilometer.
 
- Oslofjord Varme har en sterk organisasjon som er godt posisjonert til å levere samfunnsviktige tjenester på en bærekraftig måte i et marked som vokser. Vi er fornøyd med at vi som eiere kan hjelpe selskapet å forsterke sin posisjon som et av markedets ledende aktører innen fjernvarme og kjøling, sier Koch-Hagen i KLP i meldingen. Overfor fjernvarme.no legger han til at eierskiftet ikke vil innebære noen radikal endring for Oslofjord Varme.

Eierskiftet er avhengig av godkjennelse av NVE.
 


Fjernvarme- og fjernkjølingsselskapet Oslofjord Varme, som har hovedkontor i Sandvika, får nå KLP, det svenske infrastrukturfondet og det franske infrastrukturfondet Mirova som nye eiere, gitt at NVE godkjenner eierskiftet mellom de ovennevnte selskapene og iCON Infrastructure.
KALENDER
22 - 24 mai