Svensk investor deleier i Akershus Energi Varme
13. juni 2017

Akershus Energi AS og det svenske selskapet Infranode har mandag inngått en avtale der Infranode kjøper en tredel av aksjene i Akershus Energi Varme AS, som tidligere har vært 100 prosent eid av Akershus Energi AS.

– Med Infranode som deleier blir fjernvarmeselskapet styrket finansielt, og det kommer inn en kunnskapsrik og vekstorientert deleier, sier konsernsjef Jørn Myhrer i Akershus Energi i en melding.


– Vi har lenge vært på jakt etter en partner for å styrke fjernvarmevirksomheten, og er svært fornøyd med at det er Infranode som er blitt deleier, legger Myhrer til.

Akershus Energi Varme har en produksjon på om lag 160 GWh årlig og står foran en betydelig økning av virksomheten.

– Salget gir grunnlag for en stor ytterligere satsing på fjernvarmevirksomheten i regionen, sier Frank Sagvik, daglig leder i Akershus Energi Varme. -Med en ekspansiv satsing vil vi kunne gi enda bedre leveranser i årene fremover, og vi vil utvikle tjenestetilbudet vårt videre, sier Sagvik.
 

Infranode er et svensk investeringsselskap etablert i 2013 med fokus på langsiktige investeringer i infrastruktur i Norden (www.infranode.se). Infranode forvalter om lag 3,55 milliarder SEK fra blant annet Den Europeiske Investeringsbanken, Folksam, KPA Pensjon, IMAS Foundation og LocalTapiola.

– Investeringen representerer essensen i vår investeringsstrategi; et langsiktig felles eierskap med en offentlig eier av infrastruktur, der vi gjerne går inn med en minoritetsandel, sier Philip Ajina, partner i Infranode.

 

 – I vårt nære samarbeid med selskapet de siste månedene har vi blitt imponert over ledelsen og selskapet, og vi har stor tro på at de kommer til å innfri selskapets vekstfokuserte forretningsplan, legger Ajina til.

Akershus Energi Varme AS har virksomhet i Skedsmo, Lørenskog, Nes og Sørum kommuner.Frank Sagvik daglig leder i Akershus Energi Varme er godt fornøyd med å få svenske Infranode som deleier i selskapet. - Det gir grunnlag for en stor ytterligere satsing på fjernvarmevirksomheten i regionen, sier han i en melding fra Akershus Energi.
KALENDER